Landgoed Daelzicht Landgoed Daelzicht is de naam die bureau Arcadis aan het gebied gegeven heeft toen ze plannen opstelden voor de herinrichting van het gebied van de Stichting Daelzicht. Het is een uniek parkgebied in de woonkern Heel. In de Heelder volksmond staat een deel van het gebied bekend als “het Kempke”. De das is “bewoner” van het Kempke. Hij is gesteld op een natuurlijke en rustige omgeving, net als wij, en staat symbolisch in ons logo.
Het gebied
In 1954 schreef Jo Drabbels tekst en muziek voor het nummer  “‘t Kempke”. Lei Tubée zorgde voor de uitvoering. Luister hier naar een fragment.
De grote bonte specht
In de kijker: bewoners van park Daelzicht
In deze rubriek brengen we de flora en de fauna van park Daelzicht onder de aandacht. Deze keer de egel. Kik op de foto voor meer informatie over de egel. Daarnaast is weer een filmpje. Dit keer een animatiefilmpje over de egel en de winter. Het is bestemd voor groep 1 van de basisschool. Maar ook voor alle andere natuurliefhebbers is het een informatieve animatie. Klik op het icoontje voor het filmpje.
Jaar van de das Nadat hij bijna was verdwenen, gaat het nu weer goed met de das in Nederland. Dat wordt in 2015 gevierd met “het Jaar van de Das”. Om er voor te zorgen dat het goed blíjft gaan, is het belangrijk dat we de das beter leren kennen. Daarom gaat Staatsbosbeheer dit jaar veel aandacht geven aan deze goedmoedige lobbes.  
Artikelen Natuurlijk Heel - Landgoed Daelzicht
We hebben dit jaar al meerdere waarnemingen binnengekregen van de das in het gebied rondom het park van Daelzicht. Meldingen van waarnemingen kunt u doorgeven via info@belevenisparkNEE.nl
Eerder “in de kijker”