Z1, Z2 en Z3: Parkeerlocaties Belevenispark
Dit zou zomaar de kop boven een toekomstig krantenartikel kunnen zijn. De vestiging van een Belevenispark heeft namelijk grote gevolgen voor het verkeer en voor de bereikbaarheid van de kern Heel. Bureau Arcadis zegt dat Heel de verkeersstromen wel aan kan. Het gaat echter dagelijks om 1650 bezoekers met een toename op piekdagen tot 3300. Daarnaast moet rekening gehouden worden met verkeersverplaatsingen van personeel en leveranciers. De verkeersontsluiting verloopt via Heerbaan en Daalzicht/Schutteheide. Dat betekent dat alle toegangswegen van Heel dagelijks grote verkeersstromen te verwerken krijgen. We hebben gekeken naar de gevolgen van de verkeerstoestroom bij andere attractieparken in Nederland. Ook daar lagen mooie studies die aantoonden dat de gevolgen minimaal en beheersbaar waren. Hieronder treft u een aantal praktijkvoorbeelden aan. Lees de verhalen en weet wat u te wachten staat.
“Verkeersoverlast in Heel door komst attractiepark”
Verkeersproblemen bij de Efteling
Verkeersproblemen Drievliet Ook het attractiepark Drievliet veroorzaakt veel problemen voor de buurt. Reactie van de directie van Drievliet: “Als je stilte wilt moet je op de Veluwe gaan wonen”.
Overlast bij Duinrell Ook de bewoners in de buurt van Duinrell kampen met geluids- en verkeersoverlast. Dure externe onderzoeken zijn nodig om te constateren wat ieder gezond denkend mens weet: een attractiepark in een woonomgeving is vragen om problemen.
Attractiepark Duinoord in Helvoirt In dit krantenartikel van 26 maart 2014 leest u over de problemen met parkeren in Helvoirt. Op drukke dagen komen daar 500 voertuigen die zeer grote problemen veroorzaken in de buurt. De gemeente wil een parkeerverbod afkondigen voor een gebied van 800 meter rondom het park. Is dit wat ook de inwoners van Heel te wachten staat: een parkeerverbod in de eigen buurt?
Bekijken Bekijken